top of page
Herbal Treatment

Herborist - Paddenstoelsupplementen - Omega 3 

Wanneer je een bezoek brengt aan de dokter of apotheker, is dat meestal voor een diagnose en behandeling. Ik geloof sterk in het zelfherstellend vermogen van ons lichaam in veel situaties. Dit betekent dat ons lichaam vaak van nature geneest. Natuurlijk is dit alleen mogelijk als we ons lichaam voorzien van de juiste bouwstenen om schade te herstellen. Stel je bijvoorbeeld voor dat je een metselaar bakstenen geeft maar ducttape in plaats van cement; dan kan die uiteraard niet zijn werk doen zoals het hoort.

Daarom deel ik graag inzichten in wat er allemaal mogelijk is. Ik sta zelfs klaar om op locatie te komen spreken indien gewenst. Bijvoorbeeld over de essentiële functie van kwalitatieve Omega 3, die vaak ontbreekt in onze voeding, of over wilde paddenstoelen die bijna niet meer in ons dieet voorkomen. Ook leg ik uit welke vitamines doorgaans aanwezig zijn in gefermenteerde voeding en die we tegenwoordig missen, zoals K2 en B-vitamines. Ik ben een fervent voorstander van een dieet dat lijkt op dat van onze voorouders, maar helaas hadden zij ook supplementen nodig, zoals levertraan destijds een "wondermiddel" was. Tot op de dag van vandaag heeft nog steeds 9 van de 10 personen een tekort aan omega 3, te vinden in onder andere levertraan (gelukkig hebben we nu aantrekkelijkere alternatieven).

Sinds kort kunnen we zelfs testen hoe het gesteld is met je Omega 3-gehalte. Aarzel niet om jouw test aan te vragen!

Er zijn planten die rijk zijn aan vitamine C, slijmstoffen, looizuur, enzovoort. Sommige hebben vochtafdrijvende eigenschappen, andere kunnen de bloedsuikerspiegel verlagen. Je kunt je immuunsysteem een boost geven met supplementen of gewoon met gezonde en wilde voeding.

Wilde planten op je bord, kunnen je lichaam absoluut gezonder maken, en die zijn vaak helemaal gratis te vinden of makkelijk te kweken in je eigen tuin.

Geen tijd ? Samen met mijn vrouw Annelies hebben we een uitgebreid assortiment fytotherapie, waaronder producten van herboplanet en diverse paddenstoelenpoeders, die we op maat aanbieden. Vaak kun je deze gewoon komen afhalen na een telefoontje of e-mail, hoewel we altijd een beperkte voorraad hebben.

Het is cruciaal om goed voor jezelf en je lichaam te zorgen! Jezelf goed voelen is je meest waardevolle bezit.

©LUCID_MikeDeroover_REWILD_021.jpg

Let’s Work Together

Get in touch so we can start working together.

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Instagram

Thanks for submitting!

bottom of page